Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op meest gestelde vragen over Vredenburgplein te Utrecht.

Registreer je op deze website. Vanaf dat moment kun je via je eigen account op de website: inschrijven, je voorkeuren opgeven voor de woningen en de documenten uploaden die we nodig hebben om je gegevens te controleren. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Je hoeft geen inschrijf- of bemiddelingskosten te betalen. Er is tevens geen sprake van courtage.

Alle woningen op het Vredenburgplein worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Enkel voor sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 710,68 (prijspeil 2016) kun je huurtoeslag aanvragen.

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 10 januari aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 maart.

De beschikbare woningen kun je altijd op afspraak bezichtigen. Neem contact op met één van de makelaars om een bezichtiging in te plannen.

Om een appartement te huren gelden de volgende inkomenseisen:

1 persoon 50x de huurprijs = Bruto jaarinkomen
2 personen 70 x de huurprijs = Bruto jaarinkomen (bruto-jaarinkomen dient wel minimaal 30x de maandhuur te zijn)

Deze inkomensnorm geldt ook voor gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden. Voor zelfstandigen wordt uitgegaan van het netto bedrijfsresultaat.

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden indien niet direct wordt voldaan aan de inkomenseis. Deel het totale vermogen door 10 en tel het bedrag op bij je bruto jaarinkomen. Dit geheel gedeeld door 50 of 70 is dan de maximale huurprijs.

Hier vind je de huurcalculator om je maximale huurprijs te bepalen: http://www.huurlastencalculator.nl

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. Tenzij aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woning te huren op het Vredenburgplein.

Het is voor woningdelers helaas niet toegestaan om een woning te huren. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Garantstellingen van ouders of derden zijn helaas niet mogelijk. 

Het inkomen van de volgende uitkering worden meegenomen in de inkomenstoetsing: WIA, WAO en ZW.

Aan de hand van de gestelde inkomenseis, beschikbaarheid, volledigheid van je dossier, finale credit check en voorkeur worden de woningen toegewezen. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt er geloot.

Het inschrijfformulier is online beschikbaar. Je kunt je op de site hurenopvredenburgplein.nl als belangstellende inschrijven. Vervolgens krijg je inloggegevens om op je eigen account in te loggen. Middels dit account kun je het inschrijfformulier raadplegen en je documenten uploaden. Let op: naast je online inschrijving hebben we documenten van je nodig waarmee we de inschrijving kunnen beoordelen. Deze documenten kun je uploaden in het inschrijfformulier onder de pagina “bijlagen”. De pagina “bijlagen” wordt zichtbaar nadat je het inschrijfformulier volledig hebt ingevuld.

NB: Zonder deze documenten wordt je inschrijving niet in behandeling genomen.

Na inschrijving nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Ja, er zijn servicekosten. Deze bedragen € 50,00 per maand. Daarnaast dien je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

De woningen zijn niet voorzien van een parkeerplaats. Er bestaat wel de mogelijkheid om een parkeerplaats te huren in de ondergelegen parkeergarage. Kijk voor meer informatie op http://www.interparking.nl/nl-NL/find-parking/P5%20Vredenburg/.

De woningen uit de eerste fase zijn per direct beschikbaar. Nu huren = morgen wonen. Schrijf je dus snel in!

De tweede fase bestaande uit 11 stadswoningen en wordt naar verwachting in 2018 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Het kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld.

Nee, de woningen worden voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer voorzien van douche, wastafel en designradiator. Een aantal woningen hebben naast de douche de beschikking over een bad. De keuken- en badkameropstelling zie je op de plattegronden in de woningselector.

Er is een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet en de wandtegels mat wit.

De wanden worden sausklaar opgeleverd. Dit houdt in dat de wanden zodanig vlak zijn dat u deze kunt sausen. U dient in dat geval de wanden wel eerst voor te strijken om de zuigende werking van de wand op te heffen. De plafonds worden wit gespoten.

De woningen en appartementen zijn voorzien van een WKO installatie. Deze installatie maakt gebruik van de warmte van de grond om het systeem duurzaam op te warmen. Zowel de verwarming als het warm tapwater wordt met deze installatie opgewarmd.

De leverancier van de warmte is Unica. De verhuurder zal je voorzien van een leveringsovereenkomst voor warmte tussen jou en Unica.

Alle woningen beschikken over een separate berging welke is gelegen in de binnentuin.

Ja, de appartementen hebben de beschikking over tien zonnepanelen en de stadswoningen over zes zonnepanelen. Met deze zonnepanelen wek je stroom op voor eigen gebruik. Dit scheelt aanzienlijk in maandelijkse energiekosten. Voordelen: goed voor het milieu en minder afhankelijk van de energieprijzen.

Naast de woningen wordt gewerkt aan de bouw van het hotel. Tevens wordt aan de noordzijde gewerkt aan de nieuwe passage. De laatste stadswoningen worden om deze reden ook pas opgeleverd in 2018. Het werk wordt netjes afgeschermd met een 2.40 meter hoge schutting. Het is nu nog niet bekend wat er met het voormalige V&D pand gaat gebeuren.

Alle omwonenden worden regelmatig geïnformeerd over de bouwactiviteiten voor de komende periode. Dit geldt zo ook voor de huurders.